Buienplaats.nl

Zoek
Delen via WhatsApp
Delen via X

Sneeuwradar

Sneeuwradar met actuele sneeuwval. Gele buien is natte sneeuw. Oranje neerslag is droge sneeuw. Droge sneeuw valt bij temperaturen onder nul (0).

Breedbeeld sneeuw radar. Waarschuwingen voor sneeuw en gladheid.

Sneeuwradar Nederland per uur. Bekijk live waar sneeuw valt.

Sneeuwradar per uur. Bekijk de actuele sneeuwval in Nederland per uur en de sneeuw verwachting voor de komende uren en dagen.
Sneeuwradar

Sneeuwradar: wat is het en waarom is het belangrijk?

Sneeuw is een belangrijk meteorologisch verschijnsel dat grote invloed heeft op ons dagelijks leven, vooral in de wintermaanden. Om ons beter voor te bereiden op de sneeuwval en de effecten ervan op bijvoorbeeld het verkeer, de landbouw en het toerisme, is het handig om te weten waar en hoeveel sneeuw er gaat vallen. Dit kan worden gemeten met behulp van een sneeuwradar.

Sneeuwradar Nederland: de voorspelling voor de korte termijn

In Nederland is er een sneeuwradar beschikbaar die de sneeuwval voor de komende uren kan voorspellen. Op deze website zijn de actuele sneeuwgegevens te zien. Daarnaast worden ook de temperatuur, neerslag en windrichting weergegeven.

Sneeuw in Nederland

Sneeuw in Nederland is altijd een bijzonder fenomeen. Het komt niet vaak voor en als het gebeurt, kan het voor mooie winterse taferelen zorgen. Maar het kan ook voor problemen en zelfs extremen zorgen. De afgelopen jaren hebben we regelmatig te maken gehad met sneeuwval in Nederland. Vooral in de wintermaanden kan het flink sneeuwen. In sommige delen van het land kan het dan een paar dagen wit blijven. Voor veel mensen is dat een welkome afwisseling van het vaak grauwe en natte weer.

Sneeuw kan ook voor problemen zorgen. Als het bijvoorbeeld hard sneeuwt en er veel sneeuw op de wegen ligt, kan het verkeer vastlopen en ontstaan er gevaarlijke situaties. Ook kan sneeuw leiden tot annuleringen en vertragingen van vluchten en treinen.

Daarnaast kan sneeuw in Nederland ook extremen met zich meebrengen. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van sneeuwjacht, waarbij de sneeuw door harde winden opstuift en voor zeer slecht zicht zorgt. Ook kan er sprake zijn van ijzel, waarbij de sneeuw overgaat in regen en vervolgens bevriest op de wegen, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

Al met al is sneeuw in Nederland dus een fenomeen dat mooie winterse beelden kan opleveren, maar ook voor problemen en zelfs extremen kan zorgen. Het is dan ook belangrijk om altijd goed voorbereid te zijn op eventuele sneeuwval. Zorg voor goede winterbanden en wees extra voorzichtig op de weg. En geniet vooral van de mooie witte wereld om je heen!

Jaren met extreme sneeuwval in Nederland

1929: In januari van dit jaar viel er een recordhoeveelheid sneeuw in Nederland. Op sommige plaatsen lag er meer dan 1 meter sneeuw.
1940: In de winter van 1939-1940 viel er veel sneeuw in Nederland, met name in januari en februari. Op sommige plaatsen lag er meer dan 50 centimeter sneeuw.
1963: Dit is het bekende jaar van de ‘Elfstedentocht’, die werd gereden op bevroren wateren. Maar het was ook een jaar met veel sneeuwval, vooral in februari. Op sommige plaatsen lag er meer dan 60 centimeter sneeuw.
1979: In februari van dit jaar viel er veel sneeuw in Nederland, vooral in het noorden van het land. Op sommige plaatsen lag er meer dan 50 centimeter sneeuw.
2010: Dit was een recent jaar met veel sneeuwval in Nederland. Vooral in december viel er veel sneeuw, waardoor het verkeer op veel plaatsen vastliep.

Het is belangrijk om te benadrukken dat er in veel andere jaren ook wel eens sneeuw valt in Nederland, maar deze jaren worden vaak genoemd vanwege de hoeveelheid sneeuw die er viel en de impact die dit had op het dagelijks leven.

Conclusie

De sneeuwradar is een handig hulpmiddel voor iedereen die zich wil voorbereiden op de sneeuwomstandigheden. Door de sneeuwval te meten en te voorspellen, kunnen we ons beter voorbereiden op de effecten van de sneeuw. Raadpleeg regelmatig de sneeuwradar en de voorspellingen voor de komende dagen om op de hoogte te blijven van de actuele sneeuwomstandigheden in jouw omgeving. Zo kun je optimaal genieten van de winter, zonder dat het schadelijk wordt voor je gezondheid en veiligheid.